divendres, 28 de maig del 2010

Incongruències


Bé, la reflexió d'avui és sobre un fet que he anat observant, i és el tema de criticar o atacar una actitud i després reproduir-la però en un altre objectiu, que vull dir amb això, bé, posaré un exemple, l'altre dia estava passejant i vaig veure una pancarta que hi posava “turistes fora, sou uns terroristes”, i llavors a mi em ve al cap diverses coses, primer, que és un turista?, un turista és una persona de fora que ve de visita a aquí, turista és des d'un element que només es dedica a beure i anar malmetent les coses i que no té cap mena de respecte pel lloc on va, fins a un persona que es dedica a visitar llocs interessants i a interessar-se per el lloc que visita. Per tant els turistes són un grup heterogeni de persones que la única cosa que tenen en comú és que són de fora i venen de visita, però clar, hi ha un altre grup de persones que tenen una definició semblant, els immigrants, el immigrants són un grup de persones heterogenis que la única cosa que tenen en comú és que són de fora, però en aquest cas venen a viure. Si algú poses una pancarta de “immigrants fora, sou uns terroristes” la gent diria que és xenòfoba, i ho seria, perquè s'està discriminant a un grup heterogeni pel seu lloc de procedència, però llavors perquè dir el mateix dels turistes no ho és, doncs si que ho és, jo he anat a Irlanda, i per tant he sigut turista, vol dir això que he sigut terrorista?

Un altre exemple és fer comentaris directament racistes, però depenent de quin col·lectiu sigui no passa res, si algú diu que els àrabs són tots un lladres la gent se li llençaran a sobre per racista, i tindran raó, d'àrabs n'hi ha de bons i de dolents, com a tot arreu, però en canvi si diuen que els alemanys són uns desgraciats, o es caguen en els anglesos, llavors no passa res, i segueix sent igual de racista.

Doncs malauradament he trobat actituds d'aquestes en d'altres temes, hi ha gent avui en dia que és molt tancada i sectària, i això encara és pitjor quan aquesta gent pertany a moviments que volen, que volem canviar les coses i lluitar contra les injustícies d'aquesta societat.

5 comentaris:

Unknown ha dit...

Cert, el més impactant es trobar-se aquestes actituds en persones que figura que tenen "mentalitat oberta", i a voltes hi ha fets en els que potser sí que mostren una actitud oberta i en d'altres no. No tothom té la mentalitat oberta a tot, per contradictori que sembli.

PD: Guapo el bloc eh? Ja veig que l'has estat remodelant a base de bé. :p

Per cert, d'on has tret la imatge del samurai? És molt guapa! :D

El Santuari de Kato ha dit...

Gràcies, si l'he canviat força i ara m'agrada molt. La imatge del samurai l'he tret d'internet, la tenia guardada per l'ordinador, però ser que l'he tret d'internet, abans ho feia força això de cercar imatges per internet i les que m'agrdadven les guardava.

Anònim ha dit...

Bona reflexió, la doble bara de mesurar quelcom inherent en els éssers humans pel que sembla.

Salut.

Anònim ha dit...

PD: Com hem puc fer amic del Blog?

El Santuari de Kato ha dit...

A veure, he posat l'aplicació "fer-se seguidor", imagino que serà això el que vols.